Om meg

Mick Aspen Melby

Dirigent og sanger

Biografi

Mick Aspen Melby er dirigent og sanger, bosatt i Oslo. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole. Hovedlærer i dirigering er Grete Pedersen. I sang har Mick hatt Folke Bengtsson og Kristin Kjølberg som lærere.

 

 

Mick har jobbet med flere dirigenter ved NMH; Tone Bianca Sparre Dahl, Grete Pedersen, Per Sigmund Torp, Ole Kristian Ruud og Cathrine Winnes. Han har utenfor NMH jobbet med bl. a. Steffen Kammler og Carl Høgset. Som sanger har Mick jobbet med bl. a. Barbro Marklund-Pêtersone, Mona Julsrud, Randi Stene og Solveig Kringlebotn.

Mick Aspen Melby er oppvokst i Nybergsund i Trysil. Som trysling har han gått på ski opptil flere ganger, og som Sunding har han også spilt fotball. Men det var ikke dette som frista… Musikken, derimot, var både spennende og morsom.

 

Mick viste tidlig musikalitet, og begynte å spille litt piano/keyboard. Som 7-åring begynte han å spille trombone. Dette spilte han i ca. ett år. I løpet av ungsomsskoletida fikk Mick sansen for å synge, og var med på et par oppsetninger. Siste året på ungdomsskola tok han igjen pianotimer. Han kom inn på musikklinja ved Stange vgs., med piano som hovedinstrument. Han byttet imidlertid hovedinstrument til sang etter første året. Mick kom inn på Norges musikkhøgskole rett etter videregående. ”Det er ganske utrolig, egentlig, synes jeg. Jeg syntes ikke at jeg kunne så mye da jeg begynte på Stange. Et fantastisk klassemiljø, gode lærere og lærelyst førte til en bratt læringskurve!”

 

Mick begynte høsten 2010 på bachelorstudiet i musikkpedagogikk ved NMH. I løpet av dette året lanserte skola et nytt studium i dirigering. Mick bestemte seg for å søke, og etter en omfattende opptaksprøve ble han tilbudt plass. Han takket ja, og begynte i det aller første kullet i bachelor i dirigering, med fordypning i kordirigering og sang.Her hadde han Vivianne Sydnes som lærer. Han fullførte studiet våren 2015, og gikk rett videre på master i kordirigering - med Grete Pedersen som veileder.

Bruksområder

Dirigent

Sanger

Komponist/arrangør

Brukspianist?!