Dirigent

Dirigent

Foto: Bård Gundersen

Mick Aspen Melby fra Trysil er dirigent og sanger, bosatt i Oslo. Han har seks års høyere utdanning innen kordirigering fra Norges musikkhøgskole, hvor han studerte med Vivianne Sydnes og Grete Pedersen. De senere årene har Mick jobbet fast med flere kor i Oslo-området. Han har også være vikar og holdt seminar for en rekke kor på Østlandet. Hver annet år er han musikalsk leder for «Kanalen - et spel om Støa kanal» i Trysil. Mick jobber med alt fra nybegynnere til profesjonelle. Han har vært visedirigent i Den norske studentersangforening og dirigert på flere konserter med Grex Vocalis. I forbindelse med masterstudiet var han assistent i, og dirigerte to konserter med Det norske Solistkor.

Mick har jobbet med flere dirigenter ved NMH: Tone Bianca Sparre Dahl, Sigmund Torp, Ole Kristian Ruud og Cathrine Winnes. Som en del av mastergraden hadde han også veiledning av Are Sandbakken. Gjestelærere har vært blant annet Mogens Dahl og David Hill. Han har utenfor NMH jobbet med bl. a. Dr. Brady Allred, Nigel Short, Steffen Kammler, Ragnar Ramussen og Carl Høgset.


I tillegg til å jobbe som dirigent for ulike kor i Oslo-området, har Mick jevnlig seminar og workshops med andre kor. 

Siden sommeren 2016 har Mick vært musikalsk leder for "Kanalen - et spel om Støa kanal" som settes opp hvert annet år i Trysil. Spelet handler om tømmerfløting i Trysils dype skoger på midten av 1800-tallet. Både tekster og musikk er skrevet av lokale aktører. 


Komponist/arrangør:

Som komponist ble Mick tildelt andrepremie ved Stortingets konkurranse om å lage en sang til grunnlovsjubileet i 2014. Sangen heter «Stormende jubel høyt i sky». Mick har skrevet flere arrangementer til blant annet kor og korps. 

Mick tar gjerne på seg arrangøroppdrag, så ta gjerne kontakt hvis du vil ha en sang arrangert for eks. for kor! Blant tidligere bestillere er Koret Oslo Ø og mannskvartetten Løken, Løken, Løken og Løken.